Vi utför dränering av ditt hus

Behöver du få gjort en dränering av ditt hus? Ska du bygga ett nytt hus ingår dränering som ett självklart moment i projektet, i samband med planering av el, vatten och markarbeten. Vi kan allt om dränering och har många års vana. Bland våra kunder finns både villaägare och fastighetsbolag. Vi har många nöjda kunder i Stockholmstrakten och hjälper dig gärna med ditt dräneringsarbete.

Har du skaffat ett äldre hus och tror att ditt hus behöver dränering i Stockholm? Om du går och funderar på detta, tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi dig att kolla upp saken. När en dränering verkligen behövs, måste man göra den så fort som möjligt för att undvika fuktskador och mögel. Tveka inte utan anlita oss, så får du råd från proffs.

dränering av hus

Bra dränering av hus håller länge

En bra dränering av hus kan hålla i upp till 50 år, så det görs relativt sällan. Det är heller inte alltid man behöver gräva. Det finns flera olika metoder som alternativ till grävning, till exempel att utvändigt sätta kapillärbrytande isolering av cellplast så att fukten kan vandra ut ur källarväggen. Man kan också ha en källarväggsmatta inne i källaren för att hålla fukten borta. Vi kan tipsa dig om olika alternativ när vi har kollat upp hur det ser ut i just ditt hus. Ska du inreda källaren till bostad, kan du behöva vidta åtgärder. Man mäter fukten i källaren med en hygrometer och väljer sedan det alternativ som verkar bäst.

Saker att tänka på

Undvik att plantera växter precis intill husväggen eller ha en rabatt där, så hålls mycket fukt borta. En dränering görs inte ofta, för man vill ju helst inte lägga pengar på det i onödan. Men om man ska göra en, är det smart att göra dräneringen i samband med exempelvis en plattsättning runt huset, så att man får dränering gjord först. Dränering görs ofta när det är torrast väder, från sen vår till tidig höst. Vi åtar oss alla dräneringsuppdrag, så bara kontakta oss. Framför allt vill du ju ha ett hus som mår bra och inte har några fuktproblem.